Måndag - Fredag 08:00 - 18:00 036 - 777 77 70

 

”Jag som trodde föreläsningar måste vara tråkiga”

Andreas Jonsson är en av landets mest anlitade föreläsare till skolor och ungdomsorganisationer. Varje år träffar tusentals elever och skolpersonal Andreas i arbetet om respekt för alla människors lika värde – oavsett hudfärg, religion eller sexuell läggning.

Andreas är även flitigt anlitad av media genom hans mångåriga expertis och kompetens i arbetet med tonåringar och unga vuxna inom antidiskriminering. 

I grunden handlar hat om okunskap, rädsla och fördomar. Ingen människa föds till att hata, det lär man sig. Och om man kan lära sig att hata, så kan man även lära sig att älska.

Andreas föreläsningar, workshops och speciellt framtagna metodmaterial vidgar perspektiv, öppnar möjligheter och möter hat med kärlek. Ingen pekpinne. Ingen storebror.

Andreas arbete med tonåringar och unga vuxna har som mål och syfte att ge en vidare syn på samhället, ett öppnare samtalsklimat och en större tolerans mot det okända. 

Arbetet passar utmärkt i skolan till värdegrundsdagar, samhällskunskapslektioner och livskunskap. Som idrottsklubb, kyrka och ungdomsorganisation väljer många att boka Andreas som talare på läger, kontraktsdagar och i samband med befintliga kvällsaktiviteter.


 

 .

Det är aldrig för sent att börja om.

Jag vet att livet kan vara tufft. Jag vet hur det är att nästan ge upp. Men jag vet också att det aldrig är för sent att resa sig upp igen.

För du är aldrig ensam. Aldrig. Och tillsammans kan vi klara allt.


 

BOLLEN

En föreläsning om fördomar, längtan att passa in och vad som händer när man inte gör det.

Denna föreläsning handlar om utanförskap, önskan om att få passa in ett sammanhang och resan till att komma ut som den man egentligen är – att vara sig själv ett hundra procent.

Föreläsningen berör normer, fördomsproblematik, attitydsförändring och vikten av att ta ansvar för sina handlingar.

Andreas delar öppenhjärtligt och innerligt sina erfarenheter och berättar om sin uppväxt och skolgång, att hitta sin väg och våga tro på sig själv. Genom att blanda humor med allvar och få publiken att vara delaktig i samtalet får publiken ta del av en sann historia som ger en rejäl ”feel-good-dos”.

FÖR VEM?
Föreläsningen finns i tre versioner:

1. Lämpar sig till elever från årskurs 6 – 7.

2. Lämpar sig till elever i årskurs 8, 9 och gymnasiet.

3. Lämpar sig till lärare/ledare/föräldrar.

Samtliga tre versioner utgår från samma grund men anpassas efter målgruppen.

HUR LÅNG ÄR FÖRELÄSNINGEN?
Föreläsningen är 75 minuter lång. Det finns även i en kortare version på 60 minuter.
HUR MÅNGA KAN DELTA?
Andreas föreläser både i aula för större samlingar av elever och i mindre grupper. Ingen begränsning på antal deltagare finns.

Till föreläsningen finns även tillhörande workshops med metodmaterial som är framtaget och anpassat för att utveckla samtalet och ge en djupare insikt i ert fortsatta arbete med normer och likabehandling. Vid arbetet med metodmaterialet finns rekommendationer för max antal deltagare till respektive metod. Kontakta Andreas för mer information.

SMITTANDE ATTITYD

Glöm allt du tror att du vet om attityd. Nollställ dina sinnen och förbered dig på att se på din värld från ett helt nytt perspektiv.

I föreläsningen smittande attityd talar Andreas passionerat om hur du kan styra situationer, skapa förändring och öka din framgång genom att ändra din attityd och inställning.

– Är det dina problem som är problemen, eller är det din attityd som du väljer att se på problemen med som är ditt problem?

Du föddes som huvudpersonen i ditt liv, men vem styr egentligen? Hur gör du för att skapa förändring? Föreläsningen genomsyras av konkreta tips som får dig att utvecklas, våga se större och nå högre resultat. 

FÖR VEM?
Föreläsningen lämpar sig till elever på högstadiet och gymnasiet.

Det finns även en version för lärare/ledare som är mycket uppskattad föreläsning i samband med lärarutbildningar. Är ni intresserad av att veta mer om detta, kontakta Andreas.

HUR LÅNG ÄR FÖRELÄSNINGEN?
Föreläsningen är ca 75 minuter lång.
HUR MÅNGA KAN DELTA?

Andreas föreläser både i aula för större samlingar av elever och i mindre grupper. Ingen begränsning på antal deltagare finns.

Till föreläsningen finns även tillhörande workshops med metodmaterial som är framtaget och anpassat för att utveckla samtalet och ge en djupare insikt i ert fortsatta arbete med normer och likabehandling. Vid arbetet med metodmaterialet finns rekommendationer för max antal deltagare till respektive metod. Kontakta Andreas för mer information.

ONLINE

En högaktuell föreläsning om sociala beteenden på nätet, ett av det mest efterfrågade ämnena i skolvärlden just nu.

Vem är du på nätet? Skiljer den personen sig från vem du är i skolan, i klassrummet eller på fritiden med dina polare? Varför i så fall? Och hur gör jag som utsatt tonåring när jag känner mig kränkt av någon på nätet?

Hur hanterar vi den onlinekultur som vuxit fram genom sociala medier, bloggar och internetforum?

Föreläsningen berör vad lagen säger, vad får man egentligen göra och inte, konsekvenstänk, självkänsla och bekräftelsebehovet som finns starkare än någonsin. Gilla mig, gilla mig, gilla mig. Jakten på likes.. 

FÖR VEM?

Föreläsningen finns i två versioner. Dels en version för elever i högstadiet och gymnasiet samt i en version framtagen för lärare/personal/föräldrar. 

Båda föreläsningarna utgår från samma grund men är anpassade och framtagna efter målgruppen.

HUR LÅNG ÄR FÖRELÄSNINGEN?
Föreläsningen är ca 75 minuter
HUR MÅNGA KAN DELTA?
Andreas föreläser både i aula för större samlingar av elever och i mindre grupper. Ingen begränsning på antal deltagare finns.

Till föreläsningen finns även tillhörande workshops med metodmaterial som är framtaget och anpassat för att utveckla samtalet och ge en djupare insikt i ert fortsatta arbete med normer och likabehandling. Vid arbetet med metodmaterialet finns rekommendationer för max antal deltagare till respektive metod. Kontakta Andreas för mer information.

ÖVER 110.000 HAR LYSSNAT PÅ ANDREAS REDAN:

SÅ SÄGER TIDIGARE KUNDER OM ANDREAS

Ann Larsson
"Andreas, med din värme, ditt engagemang och din humor, gav du oss tankar och energi framåt i vårt värdegrundsarbete - hur olikheter berikar – hur vi genom att se möjligheter och lyssna till varandra kan få en ökad förståelse och respekt för varandra, så att klimatet på vår skola förblir fortsatt tillåtande och tryggt."  

Ewa Atterfors
"Vi på Klara gymnasium ger Andreas höga betyg för hans föreläsning och ser att våra elever uppskattar det han vill förmedla till dem. Därför väljer vi att anlita honom som föreläsare år efter år."

Ewa Atterfors
Skolsköterska
-
Dennis Oredsson
"Andreas var just hos oss och gjorde verkligen vår dag! Två fantastiska föreläsningar som både golvade och drabbade våra elever. Tack Andreas!"

Dennis Oredsson
Lärare
-
Mattias Ågren
"Andreas utstrålning trollbinder eleverna hela föreställningen. En mycket givande och tänkvärd föreläsning som framförs till eleverna rakt in i hjärtat”  

Mattias Ågren
Barn och Elevombudsman
-

EN STORY SOM BERÖR. ERFARENHET SOM GER KUNSKAP.


Andreas delar öppenhjärtligt med sig av sin story om längtan efter att platsa in.

Uppvuxen som pastorson brottades jag med tankar om vem jag var, hur det kunde vara så att jag tände på killar, och hur jag som trodde på Jesus inte skulle vara accepterad om jag berättade vem jag egentligen var.

Under hela min uppväxt blev jag utsatt för både fysisk och psykisk mobbing. Jag blev slagen och förnedrad över hur jag såg ut, vad jag hade på mig och hur jag betedde mig. Min självkänsla var stundtals så låg att jag såg självmord som ett alternativ för att få slut på allt.

Under alla år av mobbing, förvirring och stunder av förtvivlan lärde jag mig tillslut att hitta tryggheten. Tryggheten i att vara älskad för den jag är. Tryggheten i att tillslut våga berätta om den resa jag gjort, vem jag är och hur jag klarat mig genom elden.