Måndag - Fredag 08:00 - 18:00 036 - 777 77 70

.

“Jag som trodde föreläsningar måste vara tråkiga”

.

.

Andreas Jonsson är en av landets mest anlitade föreläsare till skolor med över 20.000 elever som deltar i hans föreläsningar varje år. Ett arbete  om respekt för alla människors lika värde – oavsett hudfärg, religion eller sexuell läggning.

Andreas är även flitigt anlitad av media genom hans mångåriga expertis och kompetens i arbetet med tonåringar och unga vuxna inom antidiskriminering. 

I grunden handlar hat om okunskap, rädsla och fördomar. Ingen människa föds till att hata, det lär man sig. Och om man kan lära sig att hata, så kan man även lära sig att älska.

Andreas föreläsningar, workshops och speciellt framtagna metodmaterial vidgar perspektiv, öppnar möjligheter och möter hat med kärlek. Ingen pekpinne. Ingen storebror.

Andreas arbete med tonåringar och unga vuxna har som mål och syfte att ge en vidare syn på samhället, ett öppnare samtalsklimat och en större tolerans mot det okända. 

Arbetet passar utmärkt i skolan till värdegrundsdagar, samhällskunskapslektioner och livskunskap. Som idrottsklubb, kyrka och ungdomsorganisation väljer många att boka Andreas som talare på läger, kontraktsdagar och i samband med befintliga kvällsaktiviteter.


 

NORMER, HBTQ, SJÄLVKÄNSLA OCH ONLINEATTITYD

LÄS MER OM ANDREAS TRE FÖRELÄSNINGAR FÖR SKOLOR

EN FÖRELÄSNING OM NORMER, GRUPPTRYCK OCH KÄNSLAN AV ATT INTE PASSA IN

VAD HÄNDER NÄR BOLLEN INTE ÄR RUND?


En föreläsning om fördomar, längtan att passa in och vad som händer när man inte gör det. Denna föreläsning handlar om utanförskap, önskan om att få passa in ett sammanhang och resan till att komma ut som den man egentligen är – att vara sig själv ett hundra procent.

Föreläsningen berör normer, fördomsproblematik, attitydsförändring och vikten av att ta ansvar för sina handlingar.

Andreas delar öppenhjärtligt och innerligt sina erfarenheter och berättar om sin uppväxt och skolgång, att hitta sin väg och våga tro på sig själv. Genom att blanda humor med allvar och få publiken att vara delaktig i samtalet får publiken ta del av en sann historia som ger en rejäl ”feel-good-dos”.

.

SNABBFAKTA OM FÖRELÄSNINGEN:

Föreläsningen finns i tre versioner för högstadiet, gymnasiet och lärare/föräldrar.
Föreläsningen är 75 minuter lång.
Till föreläsningen finns tillhörande workshop.

LADDA NER PDF MED MER INFORMATION


BYGG UPP DIN SJÄLVKÄNSLA

LOVE YOURSELF


LOVE YOUR SELF är en helt ny föreläsning där Andreas fokuserar på den viktigaste pusselbiten i ditt liv – nämligen du. Du är den enda som kommer ha ett livslångt förhållande med dig själv, en ganska bra anledning att börja tycka om dig själv och trivas i sitt eget sällskap. 

Föreläsningen är helt fristående, men funkar perfekt som en uppföljning på “Vad händer när bollen inte är rund?” Föreläsningen tar upp vad det är som gör oss till dem vi är, vem som äger rätten att bestämma vem vi är och hur vi ska vara. Andreas arbetar interaktivt med publiken med frågor inom fördomsproblematik, normer och kärleken till oss själva.

.

SNABBFAKTA OM FÖRELÄSNINGEN:

Föreläsningen lämpar sig till elever på högstadiet och gymnasiet.
Föreläsningen är 75 minuter lång.
Till föreläsningen finns tillhörande workshop.

LADDA NER PDF MED MER INFORMATION


SOCIALT BETEENDE PÅ NÄTET, JAKTEN PÅ LIKES OCH VAD SÄGER LAGEN?

ONLINEATTITYD - VEM ÄR DU PÅ NÄTET?


En högaktuell föreläsning om sociala beteenden på nätet, ett av det mest efterfrågade ämnena i skolvärlden just nu.

Vem är du på nätet? Skiljer den personen sig från vem du är i skolan, i klassrummet eller på fritiden med dina polare? Varför i så fall? Och hur gör jag som utsatt tonåring när jag känner mig kränkt av någon på nätet?

Hur hanterar vi den onlinekultur som vuxit fram genom sociala medier, bloggar och internetforum?

Föreläsningen berör vad lagen säger, vad får man egentligen göra och inte, konsekvenstänk, självkänsla och bekräftelsebehovet som finns starkare än någonsin. Gilla mig, gilla mig, gilla mig. Jakten på likes.. 

.

SNABBFAKTA OM FÖRELÄSNINGEN:

Föreläsningen finns i två versioner. Dels en version för elever i högstadiet och gymnasiet samt i en version framtagen för lärare/personal/föräldrar. 
Föreläsningen är 75 minuter lång, en kortare version på 60 min finns.
Till föreläsningen finns tillhörande workshop.

LADDA NER PDF MED MER INFORMATION


Ett modernt metodmaterial om normer, grupptryck och allas lika värde

GÖR NÅT


GÖR NÅT är ett modernt metodmaterial om allas lika värde, normer och framtidsdrömmar som är framtaget för att enkelt kunna appliceras direkt i din pedagogiska verksamhet för tonåringar och unga vuxna.

Författarna till boken är föreläsaren och barnrättskämpen Andreas Jonsson tillsammans med försteläraren Anna-Lena Andersson. Genom deras långa erfarenhet av likabehandlingsarbete och normkritisk pedagogik är GÖR NÅT en unik sammansättning av konkreta övningar som berör deltagarna och skapar samtal, och självklart är den kopplad till läroplanen.

I boken har vi samlat 21 övningar indelade i fyra avsnitt; Allas lika värde, Vem bestämmer, Hur skapas förändring och Drömmar och framtid. Till varje övning finns en tillhörande berättelse som ger deltagarna en hint om vad övningen kommer att gå ut på och öppnar upp för samtal. Flera av berättelserna är hämtade ur Andreas Jonssons föreläsningar.

Läs mer om boken och beställ den här


ÖVER 110.000 HAR LYSSNAT PÅ ANDREAS REDAN:

SÅ SÄGER TIDIGARE SKOLOR OM ANDREAS

Mattias Ågren
"Andreas utstrålning trollbinder eleverna hela föreställningen. En mycket givande och tänkvärd föreläsning som framförs till eleverna rakt in i hjärtat”  

Mattias Ågren
Barn och Elevombudsman
-
Ann Larsson
"Andreas, med din värme, ditt engagemang och din humor, gav du oss tankar och energi framåt i vårt värdegrundsarbete - hur olikheter berikar – hur vi genom att se möjligheter och lyssna till varandra kan få en ökad förståelse och respekt för varandra, så att klimatet på vår skola förblir fortsatt tillåtande och tryggt."  

Dennis Oredsson
"Andreas var just hos oss och gjorde verkligen vår dag! Två fantastiska föreläsningar som både golvade och drabbade våra elever. Tack Andreas!"

Dennis Oredsson
Lärare
-

EN STORY SOM BERÖR. ERFARENHET SOM GER KUNSKAP.


Andreas delar öppenhjärtligt med sig av sin story om längtan efter att platsa in.

Uppvuxen som pastorson brottades jag med tankar om vem jag var, hur det kunde vara så att jag tände på killar, och hur jag som trodde på Jesus inte skulle vara accepterad om jag berättade vem jag egentligen var.

Under hela min uppväxt blev jag utsatt för både fysisk och psykisk mobbing. Jag blev slagen och förnedrad över hur jag såg ut, vad jag hade på mig och hur jag betedde mig. Min självkänsla var stundtals så låg att jag såg självmord som ett alternativ för att få slut på allt.

Under alla år av mobbing, förvirring och stunder av förtvivlan lärde jag mig tillslut att hitta tryggheten. Tryggheten i att vara älskad för den jag är. Tryggheten i att tillslut våga berätta om den resa jag gjort, vem jag är och hur jag klarat mig genom elden.