fbpx
Måndag - Fredag 08:00 - 18:00 036 - 777 77 70

.

”Jag som trodde föreläsningar måste vara tråkiga”

.

.

Andreas Jonsson är en av landets mest anlitade föreläsare till skolor med över 25.000 elever som deltar i hans föreläsningar varje år. Ett arbete  om respekt för alla människors lika värde – oavsett hudfärg, religion eller sexuell läggning.

Andreas figurerar också i media som expert och talesperson inom frågor som berör mobbning, kränkningar och diskriminering. Detta tack vare hans mångåriga erfarenhet och kompetens i arbetet med tonåringar och unga vuxna inom antidiskriminering.

I grunden handlar hat om okunskap, rädsla och fördomar. Ingen människa föds till att hata, det lär man sig. Och om man kan lära sig att hata, så kan man även lära sig att älska.

Andreas föreläsningar, workshops och speciellt framtagna metodmaterial vidgar perspektiv, öppnar möjligheter och möter hat med kärlek. Ingen pekpinne. Ingen storebror.

Andreas arbete med tonåringar och unga vuxna har som mål och syfte att ge en vidare syn på samhället, ett öppnare samtalsklimat och en större tolerans mot det okända. 

Arbetet passar utmärkt i skolan till värdegrundsdagar, samhällskunskapslektioner och livskunskap. Som idrottsklubb, kyrka och ungdomsorganisation väljer många att boka Andreas som talare på läger, kontraktsdagar och i samband med befintliga kvällsaktiviteter.


 

NORMER, HBTQ, SJÄLVKÄNSLA OCH ONLINEATTITYD

LÄS MER OM ANDREAS TRE FÖRELÄSNINGAR FÖR UNGDOMAR

EN FÖRELÄSNING OM NORMER, FÖRDOMAR OCH KÄNSLAN AV ATT INTE PASSA IN

VAD HÄNDER NÄR BOLLEN INTE ÄR RUND?


En föreläsning om längtan efter att passa in och vad som händer när en inte gör det. Hur normer och fördomar bidrar till utanförskap och hur en genom att ändra sin attityd och ta ansvar för sina handlingar kan bidra till förändring.

.

SNABBFAKTA OM FÖRELÄSNINGEN:

 60 minuter lång.
Antalet deltagare är obegränsat.
• Till föreläsningen finns tillhörande workshop.
• Kan anpassas efter målgruppen och passar därför även för
• vårdnadshavare och skolpersonal.

.

LADDA NER PDF MED MER INFORMATION


BYGG UPP SJÄLVKÄNSLA & SJÄLVFÖRTROENDE

LOVE YOURSELF


En föreläsning om vad det är som gör oss till de vi är och vem det egentligen är som har rätt att bestämma vilka vi är och hur vi ska vara. Fokus ligger på den viktigaste pusselbiten i ens liv – sig själv – och hur en ska göra för att tycka om sig själv och trivas i sitt eget sällskap.

.

SNABBFAKTA OM FÖRELÄSNINGEN:

 60 minuter lång.
Antalet deltagare är obegränsat.
• Till föreläsningen finns tillhörande workshop.
• Kan anpassas efter målgruppen och passar därför även för
 vårdnadshavare och skolpersonal.

.

LADDA NER PDF MED MER INFORMATION


VAD SÄGER LAGEN? SOCIALT BETEENDE PÅ NÄTET & JAKTEN PÅ LIKES

ONLINEATTITYD - VEM ÄR DU PÅ NÄTET?


En föreläsning om sociala beteenden på nätet, vilka konsekvenser ett visst beteende kan leda till och den ständiga jakten på likes. Är en samma person på nätet som i verkliga livet, eller kan en vara vem den vill och bete sig hur den vill bakom en skärm?

.

SNABBFAKTA OM FÖRELÄSNINGEN:

 60 minuter lång.
Antalet deltagare är obegränsat.
• Till föreläsningen finns tillhörande workshop.
• Kan anpassas efter målgruppen och passar därför även för
• vårdnadshavare och skolpersonal.

.

LADDA NER PDF MED MER INFORMATION


Ett modernt metodmaterial om normer, grupptryck och allas lika värde

GÖR NÅT


GÖR NÅT är ett modernt metodmaterial om allas lika värde, normer och framtidsdrömmar som är framtaget för att enkelt kunna appliceras direkt i din pedagogiska verksamhet för tonåringar och unga vuxna.

Författarna till boken är föreläsaren och barnrättskämpen Andreas Jonsson tillsammans med försteläraren Anna-Lena Andersson. Genom deras långa erfarenhet av likabehandlingsarbete och normkritisk pedagogik är GÖR NÅT en unik sammansättning av konkreta övningar som berör deltagarna och skapar samtal, och självklart är den kopplad till läroplanen.

I boken har vi samlat 21 övningar indelade i fyra avsnitt; Allas lika värde, Vem bestämmer, Hur skapas förändring och Drömmar och framtid. Till varje övning finns en tillhörande berättelse som ger deltagarna en hint om vad övningen kommer att gå ut på och öppnar upp för samtal. Flera av berättelserna är hämtade ur Andreas Jonssons föreläsningar.

Läs mer om boken och beställ den här


ÖVER 170.000 HAR LYSSNAT PÅ ANDREAS REDAN:

SÅ SÄGER TIDIGARE SKOLOR OM ANDREAS

Mattias Ågren
"Andreas utstrålning trollbinder eleverna hela föreställningen. En mycket givande och tänkvärd föreläsning som framförs till eleverna rakt in i hjärtat”  

Mattias Ågren
Barn och Elevombudsman
-
Ewa Atterfors
"Andreas når verkligen fram till ungdomarna, han inspirerar och uppmuntrar dem att visa sina känslor.”

Ewa Atterfors
Kurator
-
Ann Larsson
"Andreas, med din värme, ditt engagemang och din humor, gav du oss tankar och energi framåt i vårt värdegrundsarbete - hur olikheter berikar – hur vi genom att se möjligheter och lyssna till varandra kan få en ökad förståelse och respekt för varandra, så att klimatet på vår skola förblir fortsatt tillåtande och tryggt."  

Dennis Oredsson
"Andreas var just hos oss och gjorde verkligen vår dag! Två fantastiska föreläsningar som både golvade och drabbade våra elever. Tack Andreas!"

Dennis Oredsson
Lärare
-

BOKA ANDREAS SOM FÖRELÄSARE TILL DIN SKOLA. GÖR EN FÖRFRÅGAN IDAG.

SKAPA EN BOKNINGSFÖRFRÅGAN

EN STORY SOM BERÖR. ERFARENHET SOM GER KUNSKAP.


Andreas delar öppenhjärtligt med sig av sin story om längtan efter att platsa in.

Uppvuxen som pastorson brottades jag med tankar om vem jag var, hur det kunde vara så att jag tände på killar, och hur jag som trodde på Jesus inte skulle vara accepterad om jag berättade vem jag egentligen var.

Under hela min uppväxt blev jag utsatt för både fysisk och psykisk mobbing. Jag blev slagen och förnedrad över hur jag såg ut, vad jag hade på mig och hur jag betedde mig. Min självkänsla var stundtals så låg att jag såg självmord som ett alternativ för att få slut på allt.

Under alla år av mobbing, förvirring och stunder av förtvivlan lärde jag mig tillslut att hitta tryggheten. Tryggheten i att vara älskad för den jag är. Tryggheten i att tillslut våga berätta om den resa jag gjort, vem jag är och hur jag klarat mig genom elden.